Početna                English                                                                                                                   E -škole HPD

O čemu se radi ?

Kako se uključiti ?

Završeni projekti

U izradi

Ponuđeni projekti

 

 

Obrazac za upit

Odgovori na pitanja

S druge strane žice

Geografija i geografi

Popularna geografija

 

Kako se uključiti?

 
 

Znanstveni mini-projekt je način na koji se učenici koji pokazuju posebno zanimanje i uspjehe iz geografije mogu pokazati i iskazati.

Kao prvo, treba biti siguran u to da jedan takav geografski projekt neće biti opterećenje, već zapravo jedan oblik zabavnoga rada, uz svu ozbiljnost koju nosi. Ne zaboravimo, obvezan je razgovor s profesorom i njegov pristanak, te odobrenje da radite pod vodstvom nekog mentora preko mreže. Treba izabrati temu. Ona neka bude primjerena vašim mogućnostima s obzirom na vaše ostale obveze. Temu može raditi i skupina učenika, a može se raditi i pod slobodnim aktivnostima. U svakom slučaju neka bude ostvariva u nekom razumnom roku od mjesec, dva. Tijekom rada o napretku i problemima na projektu raspravljajte sa znanstvenim i stručnim suradnicima koji vam mogu biti od pomoći. Iskoristite mogućnosti Interneta. Po završetku projekta potrudit ćemo se oko objavljivanja rezultata.


Teme
Predvidjeli smo i ponudu nekih desetak tema koje bi se mogle ostvariti u zajednici sa suradnicima na projektu e-škole. Moguće teme nam možete predložiti i Vi, prijatelji geografije.

Uključite se!

Pišite nam na e-mail e-škole geografije: geoweb@hpd.botanic.hr  ili se obratite direktno voditeljici projekta Sanji Faivre na tel. 01/48-95-422

 

 

Geografija.hr - edukativni portal

Hrvatsko geografsko društvo

Geografski odsjek PMF-a

Ministarstvo prosvjete i športa

CARNet

 

The Geography Site

Oxford Student Atlas

 

Vrijeme u Europi moglo bi se mijenjati iz krajnosti u krajnost

Obilježeno deset godina popularno-znanstvenog časopisa "Meridijani"

Snimljen veliki kanjon na Marsu

Utjecaj vulkana na okoliš manji nego se mislilo

 

 

SITE DESIGN : Mario Dakić